• Lorem ipsum

Blog#1 "Hoe een stom ongeluk mij motiveerde te veranderen"

24 Feb 2020
door David Bosman

"Schoenadvies naar hoger niveau bij Sportze!"

Inmiddels kan iedereen al bijna negen jaar terecht bij Sportze in de Laanstraat voor hockey, voetbal, tennis, zaal, fitness en hardloopschoenen. Vorig jaar is daar ook de groep wandelschoenen aan toegevoegd.

Afgelopen jaar hebben we besloten het advies- en serviceniveau voor het aankopen van schoenen flink te verhogen.
Ik heb het altijd al leuk gevonden om samen met mensen op zoek te gaan naar een schoen die zo het best past bij de persoon en diens doel.
Door een zware blessure en het revalidatieproces dat daar bij komt kijken, ben ik mij er meer en meer bewust van geworden hoeveel goed schoeisel en andere materialen bij kunnen dragen aan het fijn en blessurevrij kunnen sporten.

 

"De aanstichtende ellende"


Begin 2018 scheurde ik mijn achillespees af en moest ik gelijk onder het mes. Na 7 weken gips begon het herstelproces: ruim een jaar lang drie keer per week fysiotherapie. De pees heelde goed, maar de kracht terugkrijgen gaat gepaard met flink trainen, wat bij mij vervolgens resulteerde in andere lichamelijke klachten. Een peesplaat ontsteking, pijnlijke hiel en andere voet en spierklachten zorgden ervoor dat net dat laatste stukje van het herstel niet meer wilde vorderen.

 

"De kennismaking met mijn toekomst"


Op aanraden van mijn fysiotherapeut Marcel Nowee ging ik op consult bij een registerpodoloog. Deze meneer onderzocht mijn manier van bewegen, spierkracht, looppatroon en mijn voetgewrichten op zeer uitgebreide wijze, ondersteund door moderne apparatuur. Vervolgens kwam hij tot een duidelijke conclusie voor de oorzaak van mijn klachten en heeft hij mij geadviseerd wat ik daaraan kon doen. Een paar simpele oefeningen, tips over welk schoeisel te gebruiken en een paar op maat gemaakte inlegzolen.
Ik was zeer onder de indruk van de professionaliteit waarmee ik daar werd geholpen en ik voelde mij serieus genomen: alles straalde er vanaf dat deze meneer mij echt ging helpen met mijn probleem. In de auto terug zei ik tegen mijn goede vriend Matthijs: “het lijkt me wel echt heel erg vet als je mensen zo kan helpen!”


Twee weken later gingen we terug om onze zolen op te halen, ook Matthijs heeft een zware blessure gehad. Vanaf dat moment zijn Matthijs en ik samen weer heel voorzichtig begonnen met loopscholing op het voetbalveld en enkele weken later durfde ik zelfs een sprintje te trekken.
Dit was echt het laatste zetje dat ik nodig had om weer te kunnen sporten, het geen ik zo heerlijk vind om te doen, maar inmiddels al ruim 14 maanden niet meer kon.

 

"Doorpakken dan maar!"


Dezelfde week heb ik me ingeschreven voor de opleiding tot registerpodoloog.
Inmiddels studeer ik nu een jaar deeltijd aan de Academie voor Podologie in Utrecht en zodoende heb ik het diploma Voetkundig Adviseur weten te behalen. Dit houdt in dat je de kennis hebt om mensen met een voetprobleem te adviseren in schoeisel en standaard hulpmiddelen én indien nodig kan doorverwijzen naar de juiste specialisten.
De komende 3 jaar wil ik gebruiken om de opleiding af te ronden en ondertussen het adviesniveau bij Sportze telkens naar een hoger plan te brengen. We zullen niet alleen samenwerkingen aangaan met andere specialisten en zorgen voor de juiste benodigdheden en apparatuur in de winkel, maar ook zullen we het assortiment aan gaan passen.

 

"Vergroot aanbod met alleen topmerken"


Sinds begin deze maand hebben we het wandelaanbod uitgebreid met de schoenen van Lowa naast de collectie van Gri-Sport die nu al in de winkel aanwezig is. Ook op Running komt er flink meer keuze, naast Nike en Asics zal Mizuno het assortiment gaan aanvullen.


In Running winkels is het al jaren gebruikelijk om je te laten adviseren over schoeisel, maar voor de meeste andere sporten worden er naar mijn mening nog veel te veel schoenen zomaar van de plank gepakt of in een leuke aanbieding gekocht. Bij Sportze kunt u terecht voor advies van gediplomeerde sportschoenspecialisten, juist ook voor elke andere sport.


Wij maken er een SPORT van om u te helpen aan de schoenen die het best bij u passen!
Vanaf heden is het ook mogelijk om hiervoor een afspraak te maken via onze website, zodat we kunnen garanderen dat we alle tijd voor u hebben.

Sportieve groet!
David Bosman

Reacties
Henk
5 Mei 2022
Mooie motivatie! Ik ben benieuwd of je met enkele merken hardloopschoenen iedereen kunt helpen, is het niet wat beperkt zo?
Jamilee
5 Mar 2020
Goed verhaal, en goede PR voor jezelf en Sportze Daaf!
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »